Ceton S205 ute på fiske, påväg iland med full last!

Ginneton Fishing Company

- Ett familjeföretag inom fiskerisektorn i snart 3:e generation.Fiskeri AB Ginneton och Gifico ApS äger och bemannar idag 3 stycken olika fiskefartyg inom 2 olika segment.

Gifico ApS är det danska bolaget som äger fiskebåten Ceton S205 och Fiskeri AB Ginneton är det svenska moderbolaget som äger fiskebåtarna Ginneton GG203 och Vera C GG210. Alla våra pelagiska fartyg fiskar efter det pelagiska kodeks som finns i våra respektive pelagiska organisationer. Flera av våra fisken är MSC certifierat och fiskas därmed på hållbara bestånd.


Företaget har sitt säte i Fiskebäck som ligger strax beläget utanför Göteborg, på svenska västkusten. Familjen har jobbat i fiskerisektorn sedan 1977. Då Karl Gustav övertog sitt första egna fartyg. Idag drivs företaget utav Kurt och Thor Claeson ihop med sina respektive söner.

 

Familjen började fiska med ett östyskfartyg som övertogs 1977, från Ganthi VI. Fartyget såldes senare till Bornholm. Sedan dess så har åtskilliga affärer gjorts med nybyggda och gamla fartyg. Allt för att bygga upp ett så stark och stabilt shipping bolag som möjligt.


Historien - Så började det

GINNETON

TON

CETON

VERA C

Copyright © All Rights Reserved


Fiskeri AB Ginneton Fiskebäckshamn 12 42658 V.Frölunda

Gifico ApS Tækkerstien 3 9990 Skagen +46(0)31290562